Visste du at...

Nettutstillingen Grenseløst – Kattegat-Skagerrak i tid og rom er en tilrettelegging av vandreutstillingen ved samme navn. Begge er deler av Interreg-prosjektet Västerhavets kulturarv som har pågått i perioden 2009-2011.

Prosjektet er et samarbeid mellom tre museer og tre universiteter i Sverige, Norge og Danmark og har som formål å diskutere og formidle den felles kulturarven i landområdene omkring Kattegat-Skagerrak. Utstillingen presenterer Gøteborg, Gammel Estrup og Larvik slik stedene fremsto på 1700-tallet. De var forskjellige, men hadde også likheter, noe som tematiseres under overskriften Makt – Frihet – Kunnskap. Bli med inn i regionen – utforsk fortiden og del tankene dine med andre.

 Boken Västerhavets Kulturarv - Kulturmøter i skandinavisk periferi samt det web-baserte kurset med samme navn gir mulighet for ytterligere fordypning.

Les mer om prosjektet på www.vasterhavetskulturarv.info

Les mer om:
> Larvik - Norge
> Göteborg - Sverige
> Gammel Estrup - Danmark
> Reisebrevene
> Hva snakket man om?

Larvik
Carl von Linnés reise
Mary Wollstonecrafts reise Göteborg
Gioacchino Frulli's reise Gammel Estrup
Larvik Museum Vestfold Museene Göteborg Stadsmuseum Gammel Estrup Herregårdsmuseum Dansk Herregårdsforskning Larvik Kommune Universitetet i Oslo Göteborgs Universitet Interreg